EXPLORATIE

SAMEN DE WERELD ROND
FEESTZAAL SINT-AGATHA-BERCHEM,
Koning Albertlaan 33, 1082 Brussel
  (Rolstoel toegankelijk).

De deelnameprijs is vastgesteld op € 10,00. per voorstelling.
Berchemse senioren 55+ betalen € 5,00 per voorstelling.

In de deelnameprijs is 1 koffie en taart inbegrepen.

De Paspartoe wordt aanvaard!


***********************************************************************************************************************************************************************

De Seniorendienst van Sint-Agatha-Berchem & Bru-West nodigen jullie hartelijk uit !

De voorstellingen starten steeds om telkens om 14u30 (deuren 13u30)
 

08 maart 2023

Zuidwest-Engeland van Cornwall tot Wiltshire! van Jan & Rita Thienpont-Vanden Branden

Dit minder bekende deel van Engeland zal vele bezoekers verrassen.Spontaan voel je sympathie voor deze prachtige streek waar geschiedenis en legenden levendig worden gehouden in de vele landhuizen en kastelen met hun sierlijke tuinen zoals o.a. Tintagle, Buckland Abbey, Mount Edgcumbe, Cotehele, St. Michael’s Mount, Lanhydrock, Wilton House en het Eden Project. Rond de hele rotsige kust loopt een wandelweg (South West Coastal Path) die kleine vissersdorpen, verdoken kreken, woeste landtongen en bedrijvige havensteden verbindt, o.a.: Lynmouth, Newquay, Land’s End, Mousehole, St. Ives, Penzance, Plymouth, Dartmouth, Torquay, Lulworth Cove, Old Harry Rocks. De stille, charmante dorpjes in het groene golvende binnenland contrasteren sterk met de grootse historische bouwwerken in drukke steden (Truro, Wells, Exeter, Bath, Salisbury).Met Jan en Rita bezoeken we uitgestrekte heidevlakten, zoals Bodmin Moor, Dartmoor en Exmoor. We genieten van een ontmoeting met wilde paarden en herten. De beroemde steencirkels van Stonehenge en Avebury hebben hun mysterieuze aantrekkingskracht nog niet verloren. Zuidwest-Engeland om van te snoepen!


**********************

05 april 2023

Zuidelijk Aftika: van Namibië tot Zimbabwe! Van Patrick Dewilde.

We maken een reis van meer dan 5000 kilometer door Zuidelijk Afrika.In Namibië rijden we door de Kalahari-woestijn en maken kennis met de levenswijze van de Bosjesmannen en de Himbas. Voor de kust van Walvisbaai varen we tussen duizenden zeeleeuwen. In Zimbabwe schitteren de Victoria-watervallen en de lang onontdekte paleizen van Groot-Zimbabwe. Lesotho bereiken we door de gevaarlijke Sani-pas op te rijden en op de hoogvlakten maken we kennis met de beste schaapscheerders ter wereld. In Swaziland kan je logeren in het safaripark van koning Mswati, die, alhoewel hij al 15 echtgenotes heeft, er elk jaar nog één bijneemt. De grote wildparken van Zuid-Afrika en Botswana hebben een fascinerende fauna en flora. Maar er is zo veel meer te beleven: de omgeving van Kaapstad met zijn wilde kusten langs Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg, de wijngaarden van Stellenbosch en het Robbeneiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat. In Kwazulu-Natal zijn er de tropische stranden, de majestueuze Drakensbergen en de erfenis van de grote Zulu-koning Shaka Zulu. Een reis door Zuidelijk Afrika is ook een reis door de tijd: van de 30.000 jaar oude cultuur van de Bosjesmannen, over de komst van de Bantoe-stammen en de kolonisatie door Portugezen, Hollanders en Engelsen, tot de meer recente tijden met Boeren-oorlogen, Apartheid en Nelson Mandela.

****************************
26 april 2023

Van Xi’an tot Istanbul! Deel 3 & 4 van Sonia en Jos Odeurs-Keyen. 

Centraal-Azië door Tajikistan, Zuid-Kirgistan, Oezbekistan en Turkmenistan.

In vorige voorstelling hebben we u al een eind mee op sleeptouw genomen op de oude karavaanroutes vanuit Zuid-Siberië, dwars door westelijk China en Kirgistan.  

We zetten nu onze tocht van 17000 km verder door Centraal-Azië en reizen door Tajikistan, Zuid-Kirgistan, Oezbekistan en Turkmenistan. In Tajikistan moesten de zwaar beladen karavanen de bergpassen van de hoogste bergmassieven ter wereld, de Hindukush en de hoge Pamir, trotseren vooraleer ze de Ferganavallei in ZuidKirgistan en Oezbekistan konden bereiken. In de Ferganavallei is de “zijderoute” ontstaan. Vervolgens trekken we langs wondermooie oasesteden in de woestijnen van Oezbekistan die enorme rijkdom vergaarden als etappeplaatsen op de oude handelsroutes. Samarkand, Bouchara en Khiva, steden die weinigen hadden gezien maar met lof bezongen werden door reizigers, dichters, schrijvers en wetenschappers.   Ten slotte steken we de grens over naar het mysterieuze, weinig bezochte maar niet minder interessante Turkmenistan dat eveneens een transitland was op de oude karavaanroute naar Perzië (Iran).   In Full High Definition en 4K Ultra High Definition met ingesproken commentaar en afgerond met etnische achtergrondmuziek. 

 

Het dragen van een mondmasker is geen overbodige luxe!

De hele gemeente is voortaan BLAUWE ZONE, laat je de wagen best achter op de parking van:
de Nationale Basiliek van Koekelberg of de parking Dansaert, Groot-Bijgaarden.
(amper op 3 haltes met tram 19).

Goed bereikbaar met het openbaar vervoer!
Halte Schweitzer: MIVB TRAM 19 & 82 /  MIVB BUS 20, /  DE LIJN 355.
Halte Vereman:
MIVB TRAM 19

Vanaf Metrostation SIMONIS Elisabeth & Leopold II: Tram 19 richting Groot-Bijgaarden / Bus 20 richting Hunderveld.
Vanaf NMBS station Brussel-Zuid en MIVB Weststation: Tram 82 richting Berchem station.
Vanaf Noordstation: DE LIJN 355 richting Liedekerke.

 

De organisatie berust bij de Seniorendienst van Sint-Agatha-Berchem
i.s.m. BRU-WEST die instaat voor de programmatie.


Last updated on 20 februari 2023 10:45