EXPLORATIE 2019-2020

SAMEN DE WERELD ROND
Telkens op woensdag namiddag met aanvang om 14:30 uur - deuren: 13u30.

FEESTZAAL SINT-AGATHA-BERCHEM

Koning Albertlaan 33, 1082 Brussel    (Rolstoel toegankelijk).

Goed bereikbaar met het openbaar vervoer!
Halte Dr. Schweitzer
MIVB TRAM 19 & 82 /  MIVB BUS 20, /  DE LIJN 355. 

Vanaf Metrostation SIMONIS Elisabeth & Leopold II: Tram 19 richting Groot-Bijgaarden / Bus 20 richting Hunderveld.
Vanaf NMBS station Brussel-Zuid en MIVB Weststation: Tram 82 richting Hunderveld.
Vanaf Noordstation
: DE LIJN 355 richting Liedekerke.

Met de wagen: gelet op de BLAUWE ZONE in centrum van Berchem... laat je de wagen best achter op de parking van
de Nationale Basiliek van Koekelberg of de parking aan het spoorwegstation van Groot-Bijgaarden.
(amper op 3 haltes met tram 19).

 

Abonnement 6 voorstelllingen: € 24,00 / Zomaarabonnees & partnerverenigingen: € 18,00.
Losse tickets: € 6,00 / Zomaar en partnerverenigingen: € 4,00.


27 november 2019, om 14u30.
Sicilië.

Door Edgard Jespers.
SICILIË met als hoofdstad Palermo, is het grootste eiland in de Middellandse Zee.
Het hoogste punt is de Etna met 3343 m hoogte. Tot de regio Sicilië behoren ook de Liparische en Egadische Eilanden, het eilandje Ustica. Pantelleria en de Pelagische Eilanden liggen voor de kust van Tunesië en horen geologisch tot het Afrikaanse continent. De oudste sporen van bewoning op Sicilië dateren van ongeveer twee miljoen jaar geleden.
In de loop van de geschiedenis werd Sicilië door Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Normandiërs en Spanjaarden overheerst. Al deze volkeren hebben er hun sporen nagelaten. Na de aardbeving van 1693 werd er veel gebouwd in Siciliaanse barokstijl, vooral in Noto.


22 januari 2020, om 14u30.
De Baltische staten.

Door Jean-Pierre Demarsin en Mieke Opsommer.
BALTISCHE STATEN. De zingende revolutie, een mensenketting, 600 km lang, van Tallinn over Riga tot Vilnius. Zo konden Estland, Letland en Litouwen hun vrijheid terugwinnen in 1991. De historische centra van de drie hoofdsteden zijn UNESCO werelderfgoed. We reisden meerdere malen door de drie Baltische Staten. We reden langs uitgestrekte velden en bossen en we bezochten de Nationale Parken. We gingen op zoek naar cultureel erfgoed uit de verschillende periodes van hun rijke geschiedenis.
Zelfs de zwarte bladzijden van de Sovjettijd gaan we niet uit de weg.

19 februari 2020, om 14u30.
Myanmar off the beaten track.

Door Jos Odeurs en Sonia Keyen.
MYANMAR. Langs onbetreden paden, op de meest ontoegankelijke en afgelegen plaatsen, gaat u in deze documentaire actief mee op zoek naar ongerepte dorpjes van de kleurrijke etnische bevolkingen. We trekken o.a. naar regio en dorpjes die pas in 2018 toegankelijk werden voor toeristen. Het ‘Gouden land’ Myanmar, is één van de meest betoverende landen van Azië met een rijk cultureel heden en verleden. U wordt ondergedompeld in een wonderbaarlijke wereld van alledaagse tafereeltjes, feesten, religieuze tradities en warme mystiek. Naast de klassieke bezienswaardigheden die druk door toeristen bezocht worden trekken we deze keer kriskras door het land op ontdekkingstocht naar verborgen en verdwenen culturen.

25 maart 2020, om 14u30.
Soedan, van Noord naar Zuid.

Door Frank De leger
SOEDAN was het grootste land van Afrika, tot deze op 9 juli 2011 in twee landen werd opgesplitst. Soedan met als hoofdstad Khartoem en Zuid-Soedan met als hoofdstad Juba. In het noorden, het land van de zwarte farao's nemen wij u mee voor een tocht door de geschiedenis. De Deffufa is het meest tastbare bewijs van deze beschaving. Vanaf de 15e eeuw voor onze jaartelling duiken de Egyptische farao's op. Toetmosis, Amenhotep, Ramses II en Echnaton bouwen in Soleb, Sesibi en aan de Jebel Barkal een aantal tempels. Op het einde van het Nieuwe Rijk plooien de Egyptenaren zich terug op Thebe. In Soedan ontstaat de Kushitische beschaving, die zo succesvol is dat ze als de 25e dynastie opgenomen is in de Egyptische Kalender. We maken er ook kennis met het hedendaags leven van de Nubiërs. Verder zuidwaarts langs de Nijl maken wij er kennis met de sedentaire en de nomadische bewoners van de Nuba-bergen. Op de oevers van de Witte Nijl ontmoeten we de Shilluk. In Eastern Equatoria, een van de provincies van het huidige Zuid-Soedan, verblijven we bij de Topossa, de Nyangatom, de Kachipo en de Jié.

 

BELANGRIJK !
Hoe reserveren? ... in 2 stappen!


1. Telefoneer of mail ons om het gewenste evenement te boeken.

2. Bij bevestiging door ons, bekrachtigt u uw bestelling
door binnen de 15 dagen de betaling uit te voeren op rekening
BE61 9799 7377 4517 van West-In, 1082 Brussel.

 

 Last updated on 05 januari 2017 17:05