3-daagse

Culturele & Culinaire uitstap

van 20 t.e.m. 22 september 201908u00 vertrek Hunderenveld 1, 1082 Brussel.
Wij verblijven in het Apollo Hotel, in Papendrecht.

Vrijdag 20 bezoeken wij Arnhem of net één brug te ver! In september 1944 wilden de geallieerden de oorlog snel beslissen door een doorbraak te forceren, om de Siegfriedlinie heen, naar Berlijn en het Ruhrgebied. De doelstelling van Operatie Market Garden werd – na zware gevechten – niet volledig bereikt. De verkeersbrug in Arnhem bleek een brug te ver te zijn. Dit had grote gevolgen voor het verdere verloop van de bevrijding van Europa. Niettegenstaande de stad zwaar geleden heeft onder het oorlogsgeweld blijft het een aangename stad om te bezoeken. In de namiddag kunnen belangstellenden facultatief een bezoek brengen aan ‘t Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek. Daar beleef je de Slag om Arnhem alsof je er midden in zit. De ondergrondse Airborne Experience is uniek in Europa. Hier sta je in de Arnhemse straten, waar een felle strijd woedt en dwaal je door een oorlogsdecor waar schoten, inslagen, Engelse kreten en Duitse bevelen klinken.

Zaterdag 21 beleven wij in de Gelderse stad Tiel de Fruitcorso en bewonderen er de praalwagens waarin fruit, noten en zaden verwerkt zijn, allen ontworpen en gebouwd door liefhebbers uit de Betuwe en het land van Maas en Waal.

Zondag 22 brengen wij een bezoek aan Kinderdijk en varen er met de ‘Duiker’ in het fraaie, waterrijke gebied. Negentien schitterende molens, gebouwd rond 1740, staan hier als onderdeel van een groter waterbeheersysteem ter preventie van overstromingen. Tegenwoordig staan ze symbool voor het Nederlandse watermanagement en in 1997 zijn ze uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. De molens van Kinderdijk werden gebouwd om het laag gelegen land van de Alblasserwaard droog te houden. Opgesteld tegenover elkaar vormen ze een iconisch Nederlands plaatje. Kort na de middag belanden wij in Delft voor een bezoek aan het huidige ‘Museum Prinsenhof Delft’.
Dit paleis diende als woning en werkpaleis van Willem van Oranje.

Het WE wordt afgerond met een Gastronomisch 3-gangen All-In menu, in ‘Le Cirque’ te Belsele.


Deelname: in dubbelkamer € 280,00 p.p. / Single € 320,00.
inclusief reis in touringcar, fooi chauffeur, verblijf in ½ pension, inkom corso en Kinderdijk met boottocht,
bezoeken aan Arnhem en Delft, gastronomische afsluiter in ‘Le Cirque’.
Voorschot: € 100,00 p.p. + eventueel € 10,00 voor Airborne museum.

BELANGRIJK !
Hoe reserveren? ... in 2 stappen!


1. Telefoneer of mail ons om het gewenste evenement te boeken.

2. Bij bevestiging door ons, bekrachtigt u uw bestelling
door binnen de 15 dagen de betaling uit te voeren op rekening
BE61 9799 7377 4517 van West-In, 1082 Brussel.

 Last updated on 05 januari 2017 17:06