West-In Jette nodigt jullie uit op de concertreeks

Klassiek in de abdij van Dielegem

Info en reservaties Klassiek in de Abdij: Tel. 02.423.12.65       culture@jette.irisnet.be

 

Klassiek in de Abdij 2020-2021

Klassiek in de Abdij vormt reeds jaren een klassieker binnen het Jetse culturele programma.

Ook het nieuwe seizoen 2020-2021 is veelbelovend, met artiesten en ensembles van wereldniveau.
Gezien de voorschriften voor culturele activiteiten in de strijd tegen het coronavirus,
verhuist Klassiek in de Abdij dit jaar naar de Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeskerk.

6 december 2020 om 17u00.
Hanna Shybayeva
De Sint heeft een mooi cadeau voor de melomanen: pianiste Hanna Shybayeva is een wereldvermaarde specialiste in Russisch repertoire. Sinds het begin van haar internationale carrière op elfjarige leeftijd is Hanna Shybayeva gegroeid van 'wonderkind' tot de volwassen en boeiende pianiste van vandaag die over de hele wereld gevraagd en geprezen wordt. In Jette kan je genieten van haar wondermooie interpretaties van Scriabin en Prokofiev.

10 januari 2021 om 17u00.
Orchestre Royal de Chambre de Wallonie
In januari vormt 'Orchestre Royal de Chambre de Wallonie' de gast voor het Nieuwjaarsconcert. Het ORCW is al meer dan 20 jaar partner van de Koningin Elisabethwedstrijd, werkt regelmatig mee aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth en speelde reeds op talrijke Belgische en internationale festivals. Mooier muzikaal vuurwerk op het nieuwe jaar in te zetten vind je in Brussel niet!

7 februari 2021 om 17u00.
Anne Cambier & I Justiniani
Begin februari komt de bekende sopraan Anne Cambier langs in Jette, samen met het ensemble I Justiniani. Anne Cambier zong reeds ondermeer in De Munt, Opera Vlaanderen en ook bij het Belgische Koninklijke Hof is ze een graag geziene gast. Zo zong zij ondermeer tijdens het huwelijk van prins Filip en prinses Mathilde. De sopraan neemt het publiek mee op een muzikale reis door het barokke Europa via werk van onder meer Telemann, Rameau, Handel en Purcell.

7 maart 2021 om 17u00.
Trio Aries
Het Trio Aries combineert viool, cello en piano. Dit jonge muzikale trio wordt als de rijzende ster gezien binnen het Belgische muziekfirmament. Ook Klara bekroonde het trio tijdens de Supernovawedstrijd en loofde hen voor hun spelplezier en hun gevoeligheid. In Jette brengt dit energieke trio drie volbloed romantici: Josef Suk, Schubert en Mendelssohn.

4 april 2021 om 17u00.
Trio Fenix
Het Trio Fenix viert met dit concert zijn 15- jarig jubileum. Shirly Laub (viool; één van de vroegere concertmeesters van het Royal Philharmonic Orchestra in Londen), Tony Nys (vroeger bij het Quatuor Danel en altviool solo bij het orkest van de Munt) en Karel Steylaert (solo-cellist bij Brussels Philharmonic) zullen in Jette twee van hun muzikale visitekaartjes afgeven: Trio opus 2 Nr 1 in Es van H. Jadin en het Divertimento in E flat Major van W.A. Mozart.

2 mei 2021 om 17u00.
Quatuor Taurus
Het Taurus Quartet zet zijn tanden in twee klassieke meesterwerken: het van persoonlijke tragedies doordrongen Strijkkwartet op.80, dat Mendelssohn twee maanden voor zijn overlijden in 1847 voltooide, en het indrukwekkende Quartett serioso van Beethoven. Wie er bij hun eerste passage op Klassiek in de Abdij in november 2013 bij was, zal dit concert zeker niet willen missen!

6 juni 2021 om 17u00.
VIVA!opera
VIVA!opera vormt reeds enkele jaren de gedroomde afsluiter van het concertseizoen. Dit seizoen is de eer weggelegd voor de bas Tijl Faveyts, sopraan Emma Posman en tenor Denzil Delaere, stuk voor stuk stemmen van internationaal niveau. Ze worden begeleid door de virtuoze pianiste Veronika Iltchenko, die een thuiswedstrijd speelt. Ze brengen prachtige operastukken van Mozart, Puccini en Verdi.


Tickets: 10 € (5 € studenten & +65)
Abonnement: 10 concerten: 90 € (45 € studenten & +65)
Tijdens het concert is er kinderopvang voorzien

 


Laatste update: 07-Nov-2020 4:51 PM