Kunst & Cultuur
W:HALL, Charles Thielemanslaan 93, 1150 Sint-Pieters-Woluwe.

 
Met West-In Molenbeek op theaterbezoek in Sint-Pieters-Woluwe.
Gratis parkeren in de ondergrondse garage, OPGELET beperkt aantal plaatsen. 

 

BUITEN REEKS

op zaterdag 12 maart 2022 om 14u30

Operette DE TSAREWITSCH van Franz Lehár.

in het Cultureel Centrum W:Hall van Sint-Pieters-Woluwe, Ch. Thielemanslaan 93, 1150 Brussel.

Tickets: € 20,00

 

ZOMAARabonnees genieten van de gunstprijs: € 10,00 tot en met 25 september 2021.

Wie samen wenst te zitten (bubbel) moet gelijktijdig reserveren met opgave van de namen en abonneenummer
bij voorkeur via mail info-zomaar@gmail.com (of tel 02.465.30.21)

De reservatie bevestigen voor eind september door de betaling van het overeenstemmend bedrag
over te maken op rekening BE61 9799 7399 4517 van WEST-IN.

*******************************************************************

ABONNEMENTEN THEATER OP MAANDAG
Stuur een berichtje met uw naam, adres en telefoon/gsm-nummer naar kunst.cultuur@woluwe1150.be of bel 02 773 05 92.
Voor genummerde, vaste plaatsen voor de 10 voorstellingen:

Abonnementsprijs € 95
Reductieprijs ZOMAAR abonneenummer te vermelden bij bestelling: € 90
.

Overschrijven op bankrekening BE73 7342 0419 0160 op naam van Kunst en Cultuur in Sint-Pieters-Woluwe

Maandag 4 oktober 2021 om 20u15
HET TEMMEN VAN DE FEEKS
SIETSE REMMERS/EIGEN KWEEK
De felle en opstandige Katarina is geen populaire keuze als potentiële echtgenote. Een grote bruidsschat is haar enige goede eigenschap; zo groot dat de nakende rijkdom edelman Petruchio makkelijk overtuigt om met Katarina te trouwen. Gebruikmakend van verschillende ongewone technieken weet hij vervolgens zijn bruid te temmen en om te vormen tot de ideale vrouw.
Een sterke cast - een mix van stormend en aanstormend talent - en live muziek van componist Simon Reyners, verleiden het publiek met een lichte komedie die geleidelijk de vorm aanneemt van een schizofrene tragedie waarin de vrouw het laatste woord heeft.
tekst WilliamShakespeare, Sietse Remmers
muziek Simon Reyners
spel Tom Van Bauwel, Timo Sterckx, Sietse Remmers, Stan Martens, Ferre Vuye, Femke Van der Steen en Simon Reyners Kunst&Cultuur zet zijn schouders onder het initiatief ‘Eigen Kweek’: tien cultuurcentra uit de streek slaan de handen in elkaar om jong, straf talent te ontdekken en een podium te geven.
tickets €15/€10 voor -26 jaar of lerarenkaart

Maandag 25 oktober 2021 om 20u15
U BENT MIJN MOEDER
HETGEVOLG en Sien Eggers
In U bent mijn moeder geeft Joop Admiraal een eerlijk en aangrijpend beeld van het leven van zijn 80-jarige, demente moeder. Stefan Perceval bewerkt en regisseert de monoloog tot een moeder-dochterverhaal. Sien Eggers vertolkt beide rollen..
Het verdriet dat de kop opsteekt als de moeder door de genadeloze tijd achterop dreigt te raken. Zich dingen niet meer herinnert, in een verzorgingshuis moet leven. Dochter komt elke zondagmiddag op bezoek, en krijgt dan toch het verwijt dat er nooit iemand komt. Soms grappig maar altijd herkenbaar en pakkend.
“De verdienste van deze voorstelling is dat ze niet gevoelerig wil zijn of dramatiseert. Het is een respectvol portret, waar desondanks veel humor inzit.” (De Standaard – Geert Sels)
“Een glansrijke dubbelrol weggelegd voor Sien Eggers.” (Cutting Edge – Robbie Hermans)
tekst Joop Admiraal
bewerking en regie Stefan Perceval
spel Sien Eggers
tickets €15/€10 voor -26 jaar of lerarenkaart

Maandag 15 november 2021 om 20u15
DE KLEINE PRINS
van Antoine de Saint-Exupéry
Theater Malpertuis
Na een noodlanding in de woestijn ontmoet een piloot een kleine jongen. De jongen vertelt honderduit over de planeet waar hij vandaan komt, de bloem waarmee hij samenwoont en het gevecht dat hij levert met de zaadjes van de apenbroodboom. De Kleine Prins is een klassieker die je zoals elk goed sprookje aan steeds weer nieuwe generaties kunt doorvertellen. Maar het is niet louter een kinderboek.
tekst Antoine de Saint-Exupéry
regie Piet Arfeuille
spel Thomas Janssens, Nikolas Lestaeghe, Naomi van der Horst
tickets €15/€10 voor -26 jaar of lerarenkaart

Maandag 29 november 2021 om 20u15
ONHEIL IN BLACK CREEK
Muziektheater De Kolonie
Een stomende en stampvoetende muziektheaterwestern starring Lucas Van den Eynde in een oervlaams cowboyverhaal van Hugo Matthyssen.
Ooit was Black Creek, genoemd naar de Zwarte Beek die het terrein begrenst, een bloeiend Vlaams westerndorp. Nu moet Dirk, de zoon van de stichter, het uit handen geven. Black Creek wordt helemaal anders. De jonge generatie wil er een “Educatief en Klimaatneutraal Ervaringsgericht Multicultureel Ecocentrum” van maken. Het valt onze held, inmiddels een prille zestiger, erg zwaar om zich aan te passen aan een wereld waarin granola, klimaatspeeltuintjes en het therapeutisch aaien van schapen vanzelfsprekend zijn.
spel en concept Lucas Van den Eynde
tekst Hugo Matthyssen
compositie en muziektheatraal concept Bo Spaenc
livemuziek Bo Spaenc en Bart Van Huyck
tickets €15/€10 voor -26 jaar of lerarenkaart

Maandag 13 december 2021 om 20u15 – in de Sint-Pieterskerk !
LAÏS ZINGT KLEINKUNST
Tot vreugde van velen en met grote geestdrift nemen de dames van Laïs terug hun toevlucht tot het Nederlands. Want de moedertaal kruipt waar zij niet gaan kan, en de wereld van de Vlaamse en Nederlandse kleinkunst is rijk en veelzijdig. Met deze tour wil Laïs hun eigen, hoogstpersoonlijke lievelingsliedjes delen met het publiek.
Liedjes van levende legendes als Boudewijn De Groot, Herman Van Veen, Wannes Van de Velde en Willem Vermandere, en liedjes van reeds onsterfelijk geworden artiesten als Ramses Shaffy. Maar ook het werk van de nieuwe generatie – denk aan Eefje De Visser en Ellen Schoenaerts – wordt voorzien van die zo gesmaakte, geheel en al unieke en wonderbaarlijke Laïstoets…
Laïs: Nathalie Delcroix en Jorunn Bauweraerts
met Tom Theuns (zang, gitaar), Wim De Busser (keys) en Esther Lybeert (zang, altviool, percussie)
tickets €20

Maandag 10 januari 2022 om 20u15
LUBRICANT FOR LIFE
Woodman
Dit wordt geen gewone theateravond. Woodman wil mensen blij maken. Of blijer.
Creëer je eigen unieke Lubricant for life tijdens deze hilarische voorstelling van Woodman. Iedere avond is anders en wordt bepaald door het geluk. Het magische moment waarop allerlei toevalligheden samenkomen. Serendipiteit!
Wat is uw lubricant? Uw glijmiddel om het leven te smeren? Het poppen van een fles cava? Een pintje op een dakterras? Een film van Charlie Chaplin?
Woodman trekt alle registers open om u de meest gelukkige avond te bezorgen.
Een voorstelling als een bruistablet, want ‘als drama alles dreigt over te nemen, kies je maar beter voor humor.’
spel Joke Emmers, Thomas Janssens, Matthias Meersman en Tanya Zabarylo
coach Lien De Graeve
tickets €15/€10 voor -26 jaar of lerarenkaart.

Maandag 7 februari 2022 om 20u15
DE REUZENDODER VAN ERNEST HEMINGWAY
Thomas Janssens
Ernest Hemingway. Schrijver van ‘The sun also rises’ en ‘The old man & the sea’. Nobelprijswinnaar. Vrouwenverslinder. Wereldreiziger. Zelfmoordenaar. Overal ter wereld, van Cuba tot Parijs, van Tanzania tot Idaho stond hij bekend om zijn hoge alcoholtolerantie. Maar waarom dronk hij zo excessief? Deze voorstelling is een kroniek van die verslaving. Hemingway noemt alcohol de reuzendoder. Maar wie of wat is de reus ?
concept, tekst, regie Thomas Janssens
spel Evelien Bosmans , Mieke De Grootte, Thomas Janssens, Dahlia Pessemiers-Benamar, Eliza Stuyck en Geert Van Rampelberg
tickets €15/€10 voor -26 jaar of lerarenkaart

Maandag 21 februari 2022 om 20u15
DEEL MIJ Veerle Malschaert
Veerle Malschaert is als comédienne de laatste jaren uitgegroeid tot de leading lady van Vlaanderen. In haar one-womanshows mixt ze humor met tristesse en mededogen. In Deel Mij tackelt ze een thema dat je niet meteen associeert met humor: eenzaamheid. Veerle doorbreekt de vervreemding en afstandelijkheid door een spot te richten op onze verborgen verlatenheid. Als comédienne komt ze wel heel dichtbij. Ze wordt je pop-up vriendin voor het leven in een hartverwarmende tragikomische show over alleen staan en samen vallen, chronisch huidcontacttekort en vrolijke virtuele vrienden, alleenstaande co-ouders en koddige co-sleepers, over nieuw samengestelde sokken en eenzame harten. Actueler dan ooit !
tekst en spel Veerle Malschaert
muziek Benne Dousselaere
tickets €15/€10 voor -26 jaar of lerarenkaart

Maandag 14 maart 2022 om 20u15
THE BIG DROP-OUT
Hof van Eede
Wat als je er nu eens gewoon mee zou stoppen? Je werk, het geregelde leven, datgene waar je goed in bent, datgene wat jou bepaalt. Je moet je leven veranderen, fluistert iets jou in. En je luistert, deze keer wel, omdat je, als in een visioen, ziet wie je had moeten zijn. Dus stop je. Je laat alles vallen, jezelf incluis, in dat zwarte gat.
In The Big Drop-Out stellen we ons de vraag waarom die droom zo verleidelijk is: de terugtrekkende beweging, de exodus, de hut in het woud ver weg van de moderniteit en de menigte, de grote vlucht inwaarts? Is stoppen met de ratrace een vlucht of een daad van verzet?
The Big Drop-Out leverde Wannes Gyselinck en Ans Van den Eede de Prijs voor beste Theaterauteurs 2019 (Sabam for Culture) op!
tekst Wannes Gyselinck en Ans Van den Eede
spel Greg Timmermans, Ans Van den Eede, Anna Vercammen, Mitch Van Landeghem en Bas Vanderschoot
tickets €15/€10 voor -26 jaar of lerarenkaart

Maandag 28 maart 2022 om 20u15
RIGOLETTO
DESCHONECOMPANIE en Comp. Marius
Rigoletto, de hofnar van de koning, staat met een lijkzak in een bootje. In de zak zit niet wie hij in opdracht wilde laten vermoorden. In zijn verwarring probeert hij de gebeurtenissen te reconstrueren die tot dit noodlot hebben geleid. Twee zangers, twee acteurs en een pianist dalen samen met hem af in de tragedie die begon als een komedie. Rigoletto, een opera- en toneelbewerking van Victor Hugo’s Le roi s’amuse en Verdi’s daarop gebaseerde opera Rigoletto, is een voorstelling over de strijd tegen cynisme. DESCHONECOMPANIE brengt een mengvorm tussen toneel en opera.
tekst Victor Hugo
muziek Giuseppe Verdi
tekstbewerking Waas Gramser, Tom Goossens
dramaturgie Waas Gramser, Lalina Goddard
regie Tom Goossens
zang en spel Stefaan Degand, Karlijn Sileghem, Tom Goossens, Lars Corijn en Esther Kouwenhoven
piano/muzikale leiding Wouter Deltour
tickets €15/€10 voor -26 jaar of lerarenkaart

*********
zondag 12 juni 2022 om 10 uur
Jubileumviering 25 jaar Kunst en Cultuur
Galaconcert door LA CHAPELLE SAUVAGE
gevolgd door een feestelijke receptie
op uitnodiging
“Van Vivaldi tot Sinatra”
La Chapelle Sauvage brengt de mooiste klassiekers uit verschillende stijlen en genres in een unieke symfonische bezetting. Onsterfelijke melodieën van Bach, Vivaldi, Mozart en Massenet worden afgewisseld met tango van Piazzolla, filmmuziek van Morricone en songs van onder andere Nat King Cole en Elvis Presley, Leonard Cohen, Frank Sinatra, Charles Aznavour en Jacques Brel.
dirigent Karel De Wilde
solist Charles Dekeyser (Koningin Elisabethkapel)
La Chapelle Sauvage is een internationaal initiatief van jonge professionele musici komende uit heel de wereld.

 

 

 

 


 

 
Last updated on 09 december 2022 22:51