Reisverslag.


Woensdag 13 november 14:30
in
De Zeyp, Zeypstraat 49, Ganshoren.

Dubbelreportage: ZOMAAR 4-daagse culinaire reis naar Champagne.
Vera Coulier en Philippe Kempeneers verslagen elk op eigen wijze deze sfeervolle Kersttrip.

Op maandag 17 december komen wij zoals gepland tegen het middaguur aan in Reims. In de namiddag komt de kerstmarkt geleidelijk aan op dreef rondom de kathedraal. De stalletjes met het accent op de lokale delicatessen waaronder de niet te versmaden Champagne zijn er bijzonder goed vertegenwoordigd, naast de stalletjes met kerstgeschenken en eetkramen.
Verblijven doen wij in de ‘Hostellerie du Mont Aimé’ in Bergères les Vertus, temidden van de wijngaarden op
50km van Reims, en worden er zoals verwacht gastronomisch verwend.

‘s anderdaags bezoeken wij le ‘Château des Princes de Condé’ en in Dormans ‘Le Mémorial des Batailles de la Marne 1914-1918’. De namiddag wordt besteed in de Champagnehoofdstad Epernay, met haar sublieme laan met de talrijke beroemde champagnehuizen en hôtels particuliers.

Wij ronden de dag af met een bezoek aan het Champagne huis ‘La Castellane’
Dag 3. starten wij met een bezoek aan het champagnehuis ‘Louis Masing’ met degustatie en rijden naar l’Epine voor een bezoek aan de prachtige ‘Basilique Notre-Dame de l'Epine’. De namiddag wordt besteed aan de mooie stad Châlons-en-Champagne.
Dag 4. brengen wij op de terugweg nog een bezoek aan de zeer bijzondere kerk van Saint-Remi in Reims, alvorens door te rijden naar de vestingstad Charleville-Mézières, met haar Horloge du Grand Marionnettiste, en hoe kon het anders … ook daar hangt de kerstsfeer in de lucht.

Deelname: € 8,00 / Zomaarabonnees: € 6,00 met naproevertje.
Verplichte reservatie
door overschrijving voor 07/11/19 op rekening BE61 9799 7377 4517 van West-In, vermelding Champagne.Last updated on 05 januari 2017 17:05