Daguitstap: Bierkasteel & Eperon d’Or


Dinsdag 24 april vertrek autocar 09u00
Hunderenveld 1, Sint-Agatha-Berchem.

 

Een bezoek aan het ‘Bierkasteel’ begint op de centrale patio vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de brouwzaal. Ervaren medewerkers gidsen je doorheen de imposante ‘state of the art’ brouwzaal en bottelarij. Je verneemt ondermeer dat hogegistingsbieren (type Kasteel) en bieren van spontane gisting (St-Louis) hier elk een volledig gescheiden circuit volgen. Na het bezoek in de bottelarij wacht de rust in de tonnenzaal waar de Kasteel Tripel rijpt op gebruikte cognacvaten en langzaam verandert in het degustatiebier Trignac. Tijdens het bezoek heb je alle tijd om de multimediaschermen te bekijken, met tekst en uitleg over het productieproces.
In ‘Michelle’s Pub’ heb je voor de lunch keuze tussen Spaghetti Bolonaise of Lasagne. Graag uw keuze vermelden bij de boeking.

In de namiddag bezoeken wij het nieuw Eperon d’Or Museum in Izegem. Geen ‘Gulden sporen’… wel ‘schoenen & borstels’.


De schoenentour: Izegem staat sinds jaar en dag bekend als dé Belgische schoenenstad bij uitstek. In de schoenentour schetsen we het verhaal van die roemrijke nijverheid. Je ontdekt topstukken zoals de laarzen van koning Willem I of het betoverende handwerk uit de Eperon d’Or-lijn. In de achterbouw kan je aan de hand van een productielijn
zien hoe schoenen gemaakt werden in de jaren 1950. Elders maak je kennis met de grote variatie in gebruikt leer. Na dit bezoek verwar je gegarandeerd nooit meer similileer met echt leer.

De borsteltour: Zeg nooit zomaar ‘borstel’ tegen een borstel, want er zijn meer soorten borstels dan je je kan voorstellen! Tijdens je bezoek aan de borstelcollectie van Eperon d’Or wordt het allemaal glashelder. Je leert over de groei en de bloei, over het vakmanschap en over de evoluties in de industrie tot op vandaag. In de fabriekshal krijg je pas echt een idee van het technische vernuft van de borstelmakers. Een reeks nog werkende borstelmachines illustreert de evolutie van eind 19e eeuw tot omstreeks 1970. Ondertussen kan je ook voelen, ruiken en van héél dichtbij kijken naar de vaak wonderlijke grondstoffen en materialen.

Deelname: € 40,00 / Zomaarabonnees: € 35,00 inclusief autocar en fooi chauffeur. Lunch keuze te vermelden, inkomgelden, gidsen.

Betaling op rekening BE61 9799 7377 4517 van West-In, 1082 Brussel.

 Last updated on 05 januari 2017 17:05